Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Λάρισας υποδέχτηκε στη Συκαμινέα ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Λάρισας υποδέχτηκε στη Συκαμινέα ο Δήμαρχος Ελασσόνας
Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα στην Σκαμνιά Ολύμπου εκπαιδευτικούς και μαθητές του 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Λάρισας στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για τις μαρτυρικές κοινότητες του τόπου μας.

Τα ολοκαυτώματα και οι καταστροφές που προκάλεσαν οι Γερμανοί και Ιταλοί κατακτητές την περίοδο '43-'44 αποτελούν στοιχεία της συλλογικής μνήμης που μας διδάσκουν, μας ευαισθητοποιούν και ενδυναμώνουν τη δημοκρατία.

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Απανταχού Σκαμνιωτών και την πρόεδρο Τούλα Μουγδή, η οποία παραβρέθηκε στη συνάντηση, θα αναδείξουμε περαιτέρω το Ολοκαύτωμα της Σκαμνιάς, ώστε σύντομα να αναγνωριστεί και επίσημα η κοινότητα ως μαρτυρική.

Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η κ. Αρχοντία Γιαννακάκη, σύζυγος του συμπατριώτη μας Ηλία Πνευματικού από τη Σκαμνιά. Τους ευχαριστώ για την πρόσκληση και την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Νίκος Γάτσας
Δήμαρχος Ελασσόνας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980 401922

Copyright © Elassona-city.gr

Έκδοση / Αρχισυνταξία / Δημοσιογραφία / Διαφήμιση: Αντώνης Λιάνος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.