Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στον Δήμο Ελασσόνας

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στον Δήμο Ελασσόνας
Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 8 Απριλίου, οι δράσεις που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ Υγείας, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Συγκεκριμένα νωρίς το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιων. Καριπίδη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Κωνσταντίνου Δήμκου, Αστέριου Δημουλά, Έλενας Ταζέ και Κωνσταντίνου Πασχόπουλου, υπαλλήλων αλλά και πολιτών του δήμου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και χρήση Απινιδωτή σε συνεργασία με το Περιφερειακό τμήμα Ε.Ε.Σ Ελασσόνας και εκπαιδεύτρια την κ. Μαρία Καραγιάννη.

Θεματική του σεμιναρίου ήταν η παροχή πρώτων βοηθειών σε περιστατικά όπως απώλειας αισθήσεων, ατυχημάτων, τσιμπημάτων και αλλεργικών αντιδράσεων, πνιγμού (π.χ. από εισρόφηση ξένου σώματος), καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και εκμάθηση της χρήσης απινιδωτή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε πεζοπορία, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας και προορισμό μέσα από το Δημοτικό Αναψυκτήριο την κοινότητα Δρυμού.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια εξαιρετική διαδρομή φυσικού κάλους, ενώ κατά την επιστροφή τους έκαναν στάση στο αναψυκτήριο για ξεκούραση, απολαμβάνοντας τους νέους χώρους άθλησης και αναψυχής.

Πολύτιμη η βοήθεια του εκπροσώπου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κ. Δημήτριου Νάκα, ο οποίος προπορευότανε της διαδρομής για λόγους ασφαλείας με το υπηρεσιακό του όχημα.

Το φετινό σύνθημα του Π.Ο.Υ « My Health- my right»- « Η Υγειά μου, δικαίωμα μου» υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευση και πληροφορίες, σε ασφαλές πόσιμο νερό, καθαρό αέρα, ποιοτική διατροφή, ποιοτική στέγαση, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περιβάλλοντος καθώς και την ελευθερία από τις διακρίσεις.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980 401922

Copyright © Elassona-city.gr

Έκδοση / Αρχισυνταξία / Δημοσιογραφία / Διαφήμιση: Αντώνης Λιάνος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.