Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αντ. Λιάνος-Θ. Καραγεώργος-Βαγγ. Καραγιάννης-Χ. Δημητριάδης στη πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί ο Πανεπαρχιακός Αγροκτηνοτροφικός Σύνδεσμος Ελασσόνας

Αντ. Λιάνος-Θ. Καραγεώργος-Βαγγ. Καραγιάννης-Χ. Δημητριάδης στη πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί ο Πανεπαρχιακός Αγροκτηνοτροφικός Σύνδεσμος Ελασσόνας
Δελτίο Τύπου

Στη συγκρότηση του Πανεπαρχιακού Αγροκτηνοτροφικού Συνδέσμου Ελασσόνας προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν ήδη συγκροτήσει μία προσωρινή διοικούσα επιτροπή, που θα ξεκινήσει επισκέψεις-περιοδείες στα 52 δημοτικά διαμερίσματα του διευρυμένου Δήμου Ελασσόνας για την ενημέρωση και ενεργοποίηση των παραγωγών.

Η προσπάθεια ξεκινά με τους Αντώνη Λιάνο (υπεύθυνο μάρκετινγκ της οικογενειακής επιχείρησης καρυδοπαραγωγών Μαγούλας), Θωμά Καραγεώργο (εκπρόσωπο ομάδας αγροκτηνοτρόφων από την περιοχή του Ολύμπου), Βαγγέλη Καραγιάννη (εκπρόσωπο ομάδας δενδροκαλλιεργητών της Ποταμιάς) και Χάρη Δημητριάδη (εκπρόσωπο ομάδας παραγωγών Ελασσόνας-Αραδοσιβίων-Αετοράχης) να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την συσπείρωση της επαρχίας και την ενωτική και συντονιστική προσπάθεια των ομάδων παραγωγών, των συνεταιρισμών, των αγροκτηνοτροφικών συλλόγων και των μεμονωμένων αγροτών και κτηνοτρόφων επάνω στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα "Ελευθερία Λαρίσης" και στον δημοσιογράφο Γιώργο Ρούστα ο Αντώνης Λιάνος: "Στόχος του Συνδέσμου είναι να συσπειρώσει όλη τη παραγωγική δραστηριότητα της επαρχίας, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, συλλόγους σε μια κοινή προσπάθεια. Ο Σύνδεσμος θα κινείται έξω από τις κομματικές γραμμές, στην ουσία όλοι έχουμε πολιτικές καταβολές, από κάπου προερχόμαστε αλλά σε αυτό το κομμάτι, αυτά θα παραμείνουν εκτός, οφείλουμε με ενότητα να συνεργαστούμε και να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματά μας".

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα "Elassona-city.gr" ο Θωμάς Καραγεώργος: "Ο Σύνδεσμος θα έχει έναν συντονιστικό και όχι συνδικαλιστικό χαρακτήρα, με νομική μορφή ξεκάθαρη και θα προβάλει τα προβλήματα της επαρχίας, παρέχοντας σωστή ενημέρωση στα μέλη και τους υπόλοιπους φορείς που θα συνεργάζεται. Επίσημα ο Σύνδεσμος θα συγκροτηθεί αφού περάσει από όλα τα χωριά, τον Νοέμβριο του 2024. Ο Σύνδεσμος θα προσφέρει καθημερινή ενημέρωση μέσω των social media, θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις άλλων συλλόγων και ομάδων παραγωγών και θα πραγματοιποιεί αποτίμηση της κατάστασης κάθε τέλους του έτους, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ενώ θα παρεμβαίνει εκτάκτως όταν θα υπάρχουν αιτήματα και προβλήματα στον κλάδο μας".

Όπως τονίζει στο "Ράδιο Ελασσόνα 88,4" ο Βαγγέλης Καραγιάννης: "Η έλλειψη νερού τα επόμενα χρόνια θα οδηγήσει σε μια βίαιη αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να μας απασχολήσουν πολύ σοβαρά. Πρέπει ο Σύνδεσμος να καταρτίζει και προτάσεις, τις οποίες θα προωθεί στα αρμόδια όργανα, πάντα συνεργαζόμενος με τους υπόλοιπους φορείς που αγωνίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα στο χώρο μας".

Όπως αναφέρει ο Χάρης Δημητριάδης στα "Ολύμπια Δρώμενα": "Η καταστροφή του Daniel δεν άφησε το αποτύπωμά της μόνο στην νότια Θεσσαλία που γνώρισε ολοκληρωτικές ζημιές σε στρεμματικές εκτάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και στη περιοχή μας, αφού παρότι δίπλα στον Όλυμπο επηρεαστήκαμε και είδαμε ζητήματα καρπόπτωσης και ανθοφορίας, ταυτόχρονα ενώ παρατηρούμε πως τα νερά στη γη λιγοστεύουν και πρέπει να κατεβαίνουμε ακόμη πιο χαμηλά στον υδροφόρο ορίζοντα, σε μερικές περιπτώσεις και κάτω από τα 150 μέτρα για να βρίσκουμε λύσεις για τα ποτίσματά μας. Καλούμε τους συναδέλφους να ανταποκριθούν στη πρόσκλησή μας".

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980 401922

Copyright © Elassona-city.gr

Έκδοση / Αρχισυνταξία / Δημοσιογραφία / Διαφήμιση: Αντώνης Λιάνος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.