Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μπίστης: Δίνουμε τη μάχη της πολιτικής και της σοβαρότητας-Ισχυρό και μάχιμο το ψηφοδέλτιο της Θεσσαλίας

Μπίστης: Δίνουμε τη μάχη της πολιτικής και της σοβαρότητας-Ισχυρό και μάχιμο το ψηφοδέλτιο της Θεσσαλίας
Δελτίο Τύπου

Σε ρυθμούς ευρωεκλογών κινείται (και) η Νέα Αριστερά Λάρισας, ενώ με αφορμή την παρουσία του στην αποψινή ανοιχτή συνέλευση για τον οργανωτικό και πολιτικό σχεδιασμό της Νέας Αριστεράς στον δρόμο προς την ευρω-κάλπη, ο εισηγητής, Νίκος Μπίστης, μέλος του Κεντρικού Πανελλαδικού Συντονιστικού και Εκλογικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς, παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης σχετική συνέντευξη τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας.

Ο κ. Μπίστης παρουσίασε τις βασικές θέσεις της Νέας Αριστεράς, τονίζοντας παράλληλα πως ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση μιας τουλάχιστον έδρας στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ ταυτόχρονα έκανε γνωστή τη διοργάνωση εκδήλωσης στη Λάρισα, με αντικείμενο τις καταστροφικές πλημμύρες, η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα, παρουσία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

«Έχουμε έτοιμο ένα ψηφοδέλτιο μάχης… Δε χαιρόμαστε που τα τρία υποτίθεται ισχυρά κόμματα της χώρας διαγκωνίζονται με celebrities και εγνωσμένους ακροδεξιούς», σχολίασε με νόημα ο κ. Μπίστης, περιγράφοντας ταυτόχρονα «ένα ισχυρό και μάχιμο ψηφοδέλτιο για τη Θεσσαλία», με ανθρώπους «που λειτουργούν στο πεδίο και υποψήφιους με κύρος στις περιοχές τους αλλά και πανελλαδικά».

«Θα δώσουμε τη μάχη της πολιτικής και της σοβαρότητας και θα είμαστε σκληροί απέναντι σε αυτούς που γελοιοποιούν την Αριστερά», συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κινούνται σε παραπλήσιες γραμμές με την κυβέρνηση Μητσοτάκη», αλλά και εκτιμώντας πως «όσο ανεβαίνει ο σκληρός πυρήνας της πολιτικής τόσο θα τελειώνουν τα “πρωινάδικα” και θα αρχίζει η μάχη της πολιτικής».

Πλαισιωμένος από τα μέλη του προσωρινού Συντονιστικού Ζωή Ακριβούλη (και υποψήφια ευρωβουλευτή), Βασίλη Ζωγράφο και Ελένη Σδράλη, ο κ. Μπίστης δε δίστασε να παραδεχθεί πως η Νέα Αριστερά «αντιμετωπίζει πρόβλημα ορατότητας το οποίο καλείται να καλύψει», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της LarissaPress εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι «δεν ανησυχεί για την εκλογική της επιβίωση».

«Κινούμαστε με αιχμές τη φορολογία του πλούτου, τα ζητήματα στέγης και κλιματικής αλλαγής, τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας και λέμε “όχι” σε πολέμους και εξοπλισμούς, την ώρα μάλιστα που η Ευρώπη έχει γίνει υποκατάστατο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ», κατέληξε ο κ. Μπίστης.

Πηγή: Ε.Π.-Έλενα Σταματοπούλου // LarissaPress

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980 401922

Copyright © Elassona-city.gr

Έκδοση / Αρχισυνταξία / Δημοσιογραφία / Διαφήμιση: Αντώνης Λιάνος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.