Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Το φθινόπωρο του 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές-Σιγή ιχθύος στο πολιτικό παρασκήνιο του Δήμου Ελασσόνας

Το φθινόπωρο του 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές-Σιγή ιχθύος στο πολιτικό παρασκήνιο του Δήμου Ελασσόνας
Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος

Για το φθινόπωρο του 2019 αντί του Μαΐου του 2019 όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, μετατίθενται οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Σκουρλέτης σημειώσε ότι «αυτό που έχει καταρχήν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της κυβέρνησης και θα αποτυπωθεί στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με τις αλλαγές του “Καλλικράτη”, είναι η μετάθεση για λίγους μήνες της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, να πάει δηλαδή το φθινόπωρο αντί για τον Μάιο του 2019».

Σχετικά με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, ο Π. Σκουρλέτης υποστήριξε πως η προκήρυξη θα βγει «από μέρα σε μέρα» και ο διαγωνισμός «θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μάρτη».

Σιγή ιχθύος επικρατούσε εδώ και αρκετό καιρό αλλά από την ώρα που μεταδόθηκε η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης, επικρατεί σιωπή στα πολιτικά στέκια και στο παρασκήνιο για το μέλλον του Δήμου Ελασσόνας, από τους επίδοξους...δημάρχους που προτίθενται να δείξουν τις προθέσεις τους για τον θώκο της Δημαρχίας στην περιοχή ή που οι πληροφορίες και οι φήμες τους βάζουν στη σκακιέρα.

Με δεδομένο ότι ο σημερινός Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου θα επιδιώξει την επανεκλογή του για ακόμη μια πενταετία, μοιάζει να είναι ο μόνος που θα είναι σίγουρα στην...λίστα των υποψηφίων δημάρχων.

Από εκεί και μετά επικρατεί ένα μυστήριο. Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Πασχόπουλος πριν από ένα χρόνο στην "Ταβέρνα του Θωμά" σήκωσε το γάντι της αντεπίθεσης για την αντιπολίτευση αλλά έχει διχάσει τα ΜΜΕ της πόλης, αφού άλλοι συνάδελφοι μιλούν για το τέλος της εποχής Πασχόπουλου και άλλοι μιλούν για νέα είσοδο, επαναδιεκδίκησης της Δημαρχίας. Στην ομάδα της "Ολύμπου Πολιτείας" αρκετές φήμες επικράτησαν μόνο για δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Δημάρχου ώστε να τον διαδεχθούν, που όμως από τα ίδια, τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε με σιγουριά.

Στην πλευρά της "Νέας Πορείας για την Ελασσόνα" ούτε ο Βασίλης Βαρνάς έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Παρότι πραγματοποιεί αντιπολιτευτική τακτική στο δημοτικό συμβούλιο και έχει έρθει σε ολική ρήξη με τον Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου, δεν δείχνει να θέλει ακόμα να μιλήσει για το αν προτίθεται να ξανακατέβει στις εκλογές.

Η πλευρά της...αριστερής πτέρυγας, βασίζεται πλέον στον Δημήτρη Γκουνό που σήκωσε όλο το βάρος της αντιπολίτευσης, μετά την παραίτηση του Ηρακλή Λιόλιου από την θέση ισχύος ομώς και εκεί πέρα από το ανακάτεμα που γίνεται πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας και το όνομα του Γιάννη Καριπίδη στο τραπέζι, δεν βγάζει "λαγό" αφού ο γιατρός πάντα αναμετριέται σε εκλογές εθνικές και αποτελεί ένα από τα γερά χαρτιά, συγκομιδής ψήφων για την σημερινή κυβέρνηση.

Το ίδιο φαίνεται να γίνεται και με δύο άλλους κεντρικούς παίκτες στην πολιτική σκηνή σε τοπικό επίπεδο, αφού ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης που αρκετά δημοσιεύματα τον έβαζαν στο παιχνίδι του Δήμου, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά όπως και η πολιτευτής Στέλλα Μπίζιου, ακολουθώντας τα χνάρια του Γιάννη Καριπίδη σε διπλωματικό επίπεδο, αφού οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών σύμφωνα με τον Σκουρλέτη και όλο αυτό ίσως να παίξει τον ρόλο του, στις προθέσεις τους.

Μακρινές πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά ρίχνουν στο τραπέζι και τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Καραγιάννη, όμως ο ίδιος δεν έχει απαντήσει σε τίποτα μέχρι τώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν και τον Θανάση Παιδή, τον σύμβουλο στην Περιφέρεια που η καταγωγή του είναι από την Ελασσόνα και δραστηριοποιείται στο Νομό όμως οι αυτοδιοικητικές των περιφερειακών εκλογών σε σχέση με έναν Δήμο, πάντα έχουν μια ουσιώδη διαφορά. Την προυπηρεσία σε πολιτικό επίπεδο αναλόγως τον θεσμό και ο Παιδής αποτελεί ένα από τα γερά χαρτιά του Κώστα Αγοραστού, που σίγουρα δύσκολα θα άφηνε να του...ξεγλιστρήσουν προς Ελασσόνα.

Στο ΚΚΕ ο Δημήτρης Αβρανάς αποτελεί τον έναν και μόνο οδηγό της κούρσας σε ενδεχόμενες μελλοντικές εκλογές, συμπληρώνοντας μέχρι στιγμής και χωρίς να αποκλείεται η υποψηφιότητα έκπληξη όπως έχουμε δει κατά το παρελθόν στο Δήμο Ελασσόνας από άλλο πολιτικό ή επιχειρηματικό πρόσωπο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά την δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη πολύ δύσκολα θα βγει είδηση από εδώ και πέρα μέσα στα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους για επίσημη υποψηφιότητα διεκδίκησης της Δημαρχίας για τον Δήμο.

Μάλλον το παιχνίδι θα παιχτεί στο παρασκήνιο, το οποίο και σιωπά...

Copyright © Elassona-city.gr

Έκδοση / Αρχισυνταξία / Δημοσιογραφία / Διαφήμιση: Αντώνης Λιάνος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Made with and by Readmore Creative