Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί μίλησε ο Νίκος Ευαγγέλου στη Φαντασία και στη Ν.Δ. για εντολοδόχους και παλαιοκομματικές νοοτροπίες;

Γιατί μίλησε ο Νίκος Ευαγγέλου στη Φαντασία και στη Ν.Δ. για εντολοδόχους και παλαιοκομματικές νοοτροπίες;
Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος

Η σημερινή ανακοίνωση του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου ότι ποτέ δεν έκρυψε την ιδεολογική του ταυτότητα και τις δεξιές πολιτικές του πεποιθήσεις είναι κατά τη γνώμη μου μια ξεκάθαρη προς όλους τοποθέτηση που δεν κρύβεται πίσω από κανέναν μανδύα "ανεξάρτητης" υποψηφιότητας όπως τόσοι και τόσοι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι στον τόπο μας.

Όμως το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο Δήμαρχος επέλεξε αυτό το χρονικό σημείο σε μια κοπή πίτας της Νέας Δημοκρατίας στην Ελασσόνα για να πει όσα είπε στη "Φαντασία" και γιατί μιλάει για παρασκήνιο και εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων; Επίσης μιλά για εντολοδόχους παλαιοκομματικών νοοτροπιών την ώρα που και η κεντρική Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και οι τοπικές δημοτικές οργανώσεις όπως της Ελασσόνας, έχουν ανανεωθεί ηλικιακά και σε θέμα στελεχών με τους νεότερους και φρέσκους πολιτικούς ανθρώπους που πρόσκεινται στην κεντροδεξιά.

Μιλάει για τον τελικό κριτή ο Δήμαρχος και δείχνει τον λαό. Όμως τον Δήμαρχο Ελασσόνας τον ψήφισαν και αριστεροί και κεντρώοι και πολίτες που απλά πιστέψανε σε εκείνον και το πολιτικό του πρόγραμμα.

Όλοι μαζί αποτελούν το λαό και όχι μόνο η κεντροδεξιά πλευρά της κοινωνίας.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Δήμαρχος Ελασσόνας στέλνει το μήνυμα στους εκάστοτε διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου που ανήκουν στην κεντροδεξιά παράταξη ότι θα είναι παρόν και μετά το 2019 για τις εξελίξεις στον Δήμο Ελασσόνας. Σίγουρα οι μνηστήρες είναι πολλοί.

Το ερώτημα είναι, τι είναι αυτό που κάνει τόσο σίγουρα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι στην επόμενη ημέρα για τον τόπο θα είναι σίγουρα οι κεντρικοί παίκτες της σκακιέρας, τι είναι αυτό που τους οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα τους δοθεί η ευκαιρία και πάλι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας (πέρα από κάποιες δημοσκοπήσεις που τα τελευταία τρία χρόνια πέφτουν οικτρά έξω στο τέλος των εκλογικών αποτελεσμάτων) και πόσο αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες έχουν πετάξει άπαξ διά παντός από πάνω τους τον κομματικό μανδύα στη σκέψη και την επιλογή πριν την κάλπη και ζητούν, συνεργασίες πολιτικών ιδεολογιών, ενότητα και ανεξάρτητες υποψηφιότητες!

Το μεγαλύτερο προτέρημα σε μια αξιολόγηση μιας πολιτικής κατάστασης είναι η γνώση του που βρίσκεται η ίδια η κατάσταση.

Και η κατάσταση αυτήν τη στιγμή στη χώρα δεν δείχνει ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά. Δείχνει προς μία πολιτική και μόνο πορεία. Αυτή της ανεξάρτητης από κομματικούς μανδύες και παλαιοκομματικές νοοτροπίες πορεία.

Και αυτήν είναι και μόνο η μία πορεία που οφείλει ο κάθε πολιτικός να οραματίζεται και να επιθυμεί.

Αδιάφορο για την κοινωνία και το ίδιο το πολιτικό δεξιό κοινό για το ποιοι ακόμα και σήμερα εξυπηρετούν συμφέροντα σε μια παράταξη, οποιασδήποτε πολιτικής ιδεολογίας. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να δει να προκόβει ο τόπος και η χώρα.

 

Copyright © Elassona-city.gr

Έκδοση / Αρχισυνταξία / Δημοσιογραφία / Διαφήμιση: Αντώνης Λιάνος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Made with and by Readmore Creative