Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας:...Ασύδοτοι οι βιομήχανοι της Ελασσόνας, ρίχνουν απόβλητα στον Τιταρήσιο ποταμό

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας:...Ασύδοτοι οι βιομήχανοι της Ελασσόνας, ρίχνουν απόβλητα στον Τιταρήσιο ποταμό
Δελτίο Τύπου

Σοβαρές ευθύνες στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας καταλογίζει η Ν.Ε Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν ελέγχουν και αφήνουν ανεξέλεγκτους βιομήχανους της περιοχής Ελασσόνας, να ρίχνουν σε τρεχούμενα νερά τα απόβλητα των εργοστασίων τους με σωλήνες, ξεκινώντας από το φράγμα του Αγιονερίου και πιο πάνω.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μαυρίσει τα νερά του Τιταρήσιου ποταμού και σε σημεία όπου είναι στάσιμα, να εμφανίζονται φυσαλίδες και αφροί.

Οι συγκεκριμένες βιομηχανίες -τυροκομεία διαθέτουν βιολογικούς καθαρισμούς τους οποίους αυθαίρετα δεν χρησιμοποιούν, αδιαφορώντας για τη μόλυνση και την οικολογική καταστροφή που προκαλούν στην ευρύτερη περιοχή. Οι ευθύνες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη είναι μεγάλες, καθώς εθελοτυφλούν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, ολιγωρούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καλεί τους αρμόδιους να πάρουν δραστικά μέτρα, καθώς πέρα από το κέρδος κάποιων, υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής και τα τρεχούμενα νερά του Τιταρήσιου ποταμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Υποσημείωση: Λανθασμένα το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αναφέρεται στον Τιταρήσιο Ποταμό, αφού τα τρεχούμενα μολυσμένα νερά βρίσκονται στον Ελασσονίτη ποταμό.

 

 

Copyright © Elassona-city.gr

Έκδοση / Αρχισυνταξία / Δημοσιογραφία / Διαφήμιση: Αντώνης Λιάνος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Made with and by Readmore Creative