Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Δεν αναγνωρίζονται τα ένσημα από τη Μ.Ο.Μ.Α.!!

Δεν αναγνωρίζονται τα ένσημα από τη Μ.Ο.Μ.Α.!!
Δελτίο Τύπου

Με πόνο ψυχής, οργή και αγανάκτηση κάποιοι από τους απόμαχους της ζωής διαπίστωσαν ότι η πολιτεία μεροληπτεί σε βάρος τους κλέβοντας τους ουσιαστικά...χρόνια από τη ζωή τους!

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει συμπολίτης μας, σε επιστολή που έδωσε στην εφημερίδα μας, το Ι.Κ.Α. τον ενημέρωσε ότι τα χρόνια εργασίας του στη Μ.Ο.Μ.Α. δεν αναγνωρίζονται ως συντάξιμα.

Αναλυτικά:

"Προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό κ. Καμμένο

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Υπηρέτησα την πατρίδα για τρία χρόνια, ως εθελοντής Ε.Ν.Π.Η. (Εθελοντής Νέος Προ Ηλικίας) στην 2η Μ.Ο.Μ.Α. Λάρισας τα έτη 1973-1975.

Ήμουν μαθητευτόμενος και χειριστής χωματουργικών μηχανημάτων. Η εργασία που έκανα εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου, ο τρόπος ζωής κλπ. ήταν άκρως ανθυγιεινή για τα παιδικά μας χρόνια. Η δουλειά μας στα μηχανήματα ξεπερνούσε πολλές φορές τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων πολιτών. Στα καθήκοντά μας ήταν και η εργασία της συντήρησης των μηχανημάτων. Πολλοί από εμάς είχαμε και χρεωμένα μηχανήματα στο όνομά μας, μετά την εκπαίδευσή μας στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι.

Πριν λίγο καιρό κατέθεσα τα χαρτιά μου για σύνταξη στον ΟΑΕΕ προσκομίζοντας από το ΙΚΑ και από τη ΜΟΜΑ. Από το ΙΚΑ με ενημέρωσαν ότι τα χρόνια που εργαζόμουν στη ΜΟΜΑ τα ένσημα δεν είναι συντάξιμα!

Διακατέχομαι από μια πατριωτική λύπη και επειδή το θέμα αφορά όλους τους τότε νέους που υπηρέτησαν στη ΜΟΜΑ ως ΕΝΠΗ ανά την Ελλάδα, αιτούμαι μια προσπάθεια εξέτασης του θέματος, αναγνώριση των ενσήμων ως συντάξιμα και την αναγνώριση της εργασίας μας από τη Πολιτεία για το έργο που προσφέραμε.

Με τιμή,
Δαρδούμπας Αθανάσιος

Copyright © Elassona-city.gr

Έκδοση / Αρχισυνταξία / Δημοσιογραφία / Διαφήμιση: Αντώνης Λιάνος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Made with and by Readmore Creative