Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

To Eνιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο συνδέθηκε με την ενεργητικότητα και τη δράση!

To Eνιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο συνδέθηκε με την ενεργητικότητα και τη δράση!
Δελτίο Τύπου

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-Αθλούμαι – ΧαράΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια ηθικών και πνευματικών χαρισμάτων. Αποτελεί μια ενασχόληση που συνδέθηκε με την κίνηση, τη ζωή, την ενεργητικότητα και τη δράση.

Έτσι, ολόκληρη η σχολική κοινότητα του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελασσόνας, μαθητές και εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν με χαρά στην οργάνωση και τις δραστηριότητες της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που διεξήχθησαν την Δευτέρα 2/10/2017.

Η εκπαιδευτικός του σχολείου κα. Κιούση Σταματία ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με την Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ακολούθως, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τη Διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαιότητα, ιστορική αναδρομή Ολυμπιακών Αγώνων, παρουσίαση σύγχρονων Ολυμπιακών αθλημάτων και Παραολυμπιακοί Αγώνες. Η προβολή ταινιών και βίντεο σχετικής θεματολογίας σε συνδυασμό με ανάγνωση κειμένων συνοδεύτηκε από διαδραστική συζήτηση με τους μαθητές.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της κοινωνικής διάστασης του σχολικού αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, όπως πετοσφαίριση και καλαθοσφαίριση, στις οποίες συμμετείχε η πλειονότητα των μαθητών. Η όλη προσπάθεια αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους μαθητές να αθληθούν, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους σχέσεις, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να βελτιώσουν τη φυσική και ψυχική τους κατάσταση.

Copyright © Elassona-city.gr

Έκδοση / Αρχισυνταξία / Δημοσιογραφία / Διαφήμιση: Αντώνης Λιάνος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Made with and by Readmore Creative