Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Σήμα κινδύνου εκμπέμπει η περιοχή Βαρκό στα Αμπέλια Βερδικούσιας-15 κτηνοτρόφοι έχουν μείνει χωρίς νερό

Σήμα κινδύνου εκμπέμπει η περιοχή Βαρκό στα Αμπέλια Βερδικούσιας-15 κτηνοτρόφοι έχουν μείνει χωρίς νερό
Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν με την εφημερίδα μας κτηνοτρόφοι από την περιοχή "Βαρκό" δίπλα στα Αμπέλια Βερδικούσιας όπου μας τόνισαν την ανάγκη να ενεργοποιηθεί όσο πιο άμεσα γίνεται η δημοτική αρχή του Δήμου Ελασσόνας για να βρεθεί λύση διότι δεν έχουν νερό για να ταίσουν τα 500 γελάδια και τα 2.000 πρόβατα που εκτρέφουν στην περιοχή:

"Υπάρχει βλάβη στο μοτέρ της δεξαμενής και δεν έχουμε νερό ύδρευσης ενώ τα άλλα μοτέρ είναι και αυτά μη λειτουργικά. Είμαστε 15 κτηνοτρόφοι και εκπέμπουμε σήμα κινδύνου ώστε να λυθεί το πρόβλημα, το συντομότερο δυνατό. Τις προάλλες χάσαμε και ζώα νεογέννητα".

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Βερδικούσιας κ. Κώστα Τσέτσιλα ο οποίος σε ερώτησή μας, που βρίσκεται η προσπάθεια λύσης του εν λόγω προβλήματος μας ανταπάντησε: "Όντως έχουμε ένα θέμα αφού χάλασε το μοτέρ της δεξαμενής. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε νερό από την δεξαμενή στο υδραγωγείο και από εκεί να μπορέσουμε να υδροδοτήσουμε τους κτηνοτρόφους, ώστε να ταίσουν τα ζωντανά τους. Έτσι ώστε να μπορέσουν να έχουν νερό από την ύδρευση".

Εκτιμάται πως και τα στρέμματα σε έκταση φτάνουν τα 3.000 στην περιοχή, που χρειάζονται νερό για να εξυπηρετούνται.

 

Copyright © Elassona-city.gr

Έκδοση / Αρχισυνταξία / Δημοσιογραφία / Διαφήμιση: Αντώνης Λιάνος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Made with and by Readmore Creative