Είστε εδώ:Νέα»Πρωτοσέλιδο»"Βόμβα" από την Χρυσούλα Προβίδα: "Να μην πληρώσουν οι πολίτες της Ελασσόνας το ειδικό τέλος του 80% στο νερό! Είναι παράνομο να το εισπράττει η ΔΕΥΑ Ελασσόνας"!

Γιάννης Ζαρλαδάνης: "Κάποιοι αντιδήμαρχοι είναι πρωταθλητές στα ψέματα, πολύ καλοί στις υποσχέσεις, στα λόγια και λίγοι στις πράξεις. Είναι ώρα να τους αφυπνίσει ο Δήμαρχος"

Γράφτηκε από  Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Γιάννης Ζαρλαδάνης: «Κάποιοι αντιδήμαρχοι είναι πρωταθλητές στα ψέματα, πολύ καλοί στις υποσχέσεις, στα λόγια και λίγοι στις πράξεις. Είναι ώρα να τους αφυπνίσει ο Δήμαρχος γιατί το σύνθημα «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» θα γίνει για αυτούς… «Τιτανίκος» και θα μείνει μόνο το «βουλιάζουμε»!

Γιάννης Ζαρλαδάνης: "Κάποιοι αντιδήμαρχοι είναι πρωταθλητές στα ψέματα, πολύ καλοί στις υποσχέσεις, στα λόγια και λίγοι στις πράξεις. Είναι ώρα να τους αφυπνίσει ο Δήμαρχος"

Ο Γιάννης Ζαρλαδάνης είναι κάτοικος Μεσοχωρίου, διετέλεσε την περίοδο 1997-2002 πρόεδρος της κοινότητας του χωριού, δύο φορές αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Ποταμιάς και σήμερα είναι Πρόεδρος του χωριού και πάλι, 20 χρόνια πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Δημήτριος» και τρία χρόνια ήταν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της «Ελπίς Μεσοχωρίου». Είναι ελεύθερος επαγγελματίας από το 2008 στον χώρο της μαναβικής με την ονομασία «Μπουτίκ Φρούτων». Μιλάει στην εφημερίδα μας για τις εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο στο Μεσοχώρι και στον Δήμο Ελασσόνας:

-Κύριε Ζαρλαδάνη, τι υπηρεσίες διαθέτει το Μεσοχώρι στον πολίτη και που τον εξυπηρετεί;
-Διαθέτουμε ΚΕΠ, Ιατρείο μια φορά την εβδομάδα, κτηνιατρείο δημοσίου, γραφεία στην κοινότητά μας, σε ένα χωριό όπου εξυπηρετούνται πάνω από 500 μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι επιπροσθέτως ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία αλλά και με το εμπόριο αφού έχουμε την δυνατότητα στο χωριό μας να έχουμε πρατήριο, κτηνιατρείο ιδιωτικό, μαγαζί με γεωπονικά φάρμακα, κρεοπωλεία, μίνι μάρκετ, καφέ-μπαρ και ψησταριές αλλά και μαναβική. Σκεφτείτε ότι έχουμε και αρτοποιείο, από τα βασικότερα επαγγέλματα σε μικρά χωριά όπως και το μάντρα οικοδομικών υλικών, επιχειρήσεις με καυσόξυλα, βενζινάδικο, το συνεργείο αυτοκινήτων και βουλκανιζατέρ. Σε άλλα χωριά δυστυχώς δεν επικρατούν οι ίδιες συνθήκες. Είμαστε ένα τυχερό χωριό. Και είμαστε τυχεροί που κατοικούμε στο Μεσοχώρι.

-Είστε ταυτόχρονα ένας «triple crown» πρόεδρος αφού ταυτόχρονα, πράγμα σπάνιο σε τέτοιο επίπεδο, εκτελείτε καθήκοντα προέδρου κοινότητας, χορευτικού συλλόγου και γραμματέα της ποδοσφαιρικής ομάδας.
-Έτσι ακριβώς είναι. Οι συγχωριανοί μου με εμπιστεύονται απόλυτα και τους ευχαριστώ για αυτό. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε εδώ στο Μεσοχώρι την Γιορτή Καπνού με πάνω από 2.000 επισκέπτες από μέρη όλης της χώρας, όπως η Ξάνθη και η Κομοτηνή και πραγματοποιούμε και τα «Μεσοχώρια», το πανηγύρι μας όπου συμμετέχουν δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής και όχι μόνο.

-Προβλήματα αντιμετωπίζετε στο χωριό;
-Σαφώς. Θα ξεκινήσω με την άρδευση. Υπάρχει μια πομόνα εδώ και 20 χρόνια και κάθε υποψήφιος Δήμαρχος, το πρώτο προεκλογικό πράγμα που θα μας υποσχεθεί είναι ότι θα δώσει λύση σε αυτό το χρόνιο αίτημά μας και το εκμεταλλεύεται ως προεκλογικό τρικ γιατί σε κάθε πολίτη πονάει ότι είναι αναξιοποίητη η εν λόγω περιοχή. Υπάρχει στην συγκεκριμένη πομόνα η υποδομή και τα υλικά και δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί με αποτέλεσμα 2.000 στρέμματα να είναι αναξιοποίητα. Πιέζουμε πάντα με αριθμούς πρωτοκόλλου και κρατάμε πρακτικά και εδώ όταν συνεδριάζουμε αλλά δεν γίνεται τίποτα. Και ξαναλέω, όχι μόνο για την πομόνα αλλά για όλα τα θέματα ενημερώνουμε προφορικώς και εγγράφως τον Δήμο. Η συγκεκριμένη πομόνα μάλιστα έχει και σπιτάκι και γεώτρηση και υποβρύχιο. Κύριε Δήμαρχε, μην κάνετε και μην πράξετε όπως οι προηγούμενοι και εσείς το ίδιο ώστε να αξιοποιηθεί η περιουσία. Ήταν δέσμευση της δημοτικής αρχή σας.

-Μεγάλη συζήτηση έγινε στο χωριό και για το τοιχίο που κατασκευάστηκε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.
-Τεράστιο πρόβλημα με το τοιχίο γιατί είναι μη λειτουργικό με τα σημερινά δεδομένα. Ο κεντρικός οδικός άξονας περνάει μπροστά από την συγκεκριμένη εκκλησία. Ο κίνδυνος για τους κατοίκους είναι τεράστιος, διότι από τα στενά δεν υπάρχει ορατότητα με τον δρόμο ειδικά από τον δρόμο που κατεβαίνει από την κοινότητα και το κτηνιατρείο στο δρόμο, διότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση αυτοκινήτων και δεν μπορούν να ελέγξουν την ορατότητα. Επιπροσθέτως υπάρχει ένα «πίλαρ» κεντρικού φωτισμού το οποίο φράζει στην κυριολεξία το πεζόδρομο! Οι κάτοικοι αναγκάζονται να βγουν στον κεντρικό δρόμο και όλα αυτά διότι είναι κακή η κατασκευή του τοιχίου. Ζητήσαμε τουλάχιστον έναν καθρέφτη αλλά ούτε αυτός μπήκε. Η τεχνική υπηρεσία πρέπει να ξυπνήσει και να δει το πρόβλημα. Δεν έχει φωτισμό ο κεντρικός οδικός άξονας, δεν έχουν τοποθετηθεί οι κολώνες περιμετρικά του δρόμου και βρίσκονται πεσμένες στο έδαφος και αναξιοποίητες. Καλό το έργο, απαραίτητο αλλά θα έπρεπε να παραδοθεί σε τέλεια μορφή. Έχουμε επίσης αιτήματα προς τον Δήμο για να αναμορφώσει το εγκαταλελειμμένο πάρκο που κάηκε πριν τέσσερα χρόνια. Πήρα από το Δήμο Λάρισας και από την Υπηρεσία του Πρασίνου του, 150 δένδρα και τους ευχαριστώ πολύ και τα φυτέψαμε. Παρακάλεσα τον Δήμο για περίφραξη. Χάρη στον αναπληρωτή δημάρχου τον Διονύση Μπαλούκα περάσαμε περίφραξη τελικώς. Μου υποσχέθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος να κάνουμε και το κιόσκι και ούτε αυτό έγινε ακόμα, με αποτέλεσμα να είναι διαλυμένο και η εικόνα να είναι άσχημη φέτος στο πάρκο, αφού τα χόρτα έχουν φτάσει στο…στήθος. Τα λάστιχα που πήρε ο Σαπουνάς ακόμα δεν έχουν μπει στο μέρος. Μου λένε «Να τα βάλει ο Πρόεδρος». Έχουν 50 υπαλλήλους και θα περνάει τα λάστιχα μόνος του ο Πρόεδρος; Σας παραθέτω φωτογραφικό υλικό και για τα δύο αυτά θέματα που σας αναφέρω (ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ). Εκτιμώ επίσης την προσπάθεια που κατέλαβε ο πρώην αντιδήμαρχος Ηλίας Κωτούκας διότι καθαρίστηκε το μέρος όταν ήταν αυτός υπεύθυνος. Είμαστε ένα χωριό δίπλα στο ποτάμι. Ζητήσαμε αμμοχάλικο για να διαμορφώσουμε το μέρος και να γίνει επισκέψιμο αλλά μάταια. Δεν εισακούστηκα όπως όταν ζήτησα και σε άλλα σημεία να ρίξουν. Τίποτα.  Έχουμε ακόμη μια πομόνα ύδρευσης εδώ και 50 χρόνια όπου ανά πάσα στιγμή, μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί. Μπορεί να υπάρξει σε εν μια νυκτί πρόβλημα! Υπάρχει επίσης και άλλη πομόνα που είναι καινούργια αλλά είναι ακατάλληλο το νερό διότι έχει νιτρικά. Επίσης τα πεζοδρόμια απέναντι της εκκλησίας και δεξιά χρειάζονται ανακατασκευή και επιδιόρθωση ενώ στην έξοδο του χωριού δεν υπάρχει καθόλου πεζοδρόμιο, εκεί οι πεζοί δεν μπορούν να περπατήσουν ενώ τα περισσότερα έχουν καθιζήσεις και χρειάζονται επιδιορθώσεις. Η εσωτερική οδοποιία είναι σε αθλία κατάσταση και χρειάζονται και εκεί παρεμβάσεις όπως και στην αγροτική οδοποιία.

-Γιατί όμως συμβαίνει αυτό το πράγμα; Γιατί δεν ακούγεστε;
-Στα λόγια είναι καλή η σημερινή δημοτική αρχή. Στις πράξεις υστερούν. Οι νεότεροι που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση βλέπουν αυτές τις συμπεριφορές και απελπίζονται και απογοητεύονται. Τα έργα δεν είναι να κόβουμε τα χόρτα και να νομίζουμε ότι κάνουμε έργο. Αυτά είναι στην καθημερινότητα της λειτουργίας ενός Δήμου και είναι υποχρέωσή μας. Έχω πολλή καλή συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σαπουνά και θέλω να το τονίσω αυτό. Αλλά δεν γίνεται να μην ακούγομαι μέσα στο Δημαρχείο. Κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύματα με το τοιχίο που προανέφερα.

-Έχει όμως και ένα γήπεδο-στολίδι η «Ελπίς Μεσοχωρίου».
-Είναι πραγματικά στολίδι το γήπεδό μας αλλά η περίφραξη υστερεί στο γήπεδο. Με προχειρότητες δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα. Έχουμε υποδομές, ακαδημίες, έρχονται παιδιά από όλη την Ποταμιά και προπονούνται. Αν είναι δυνατόν! Καλή η Ελασσόνα και να πέσει το βάρος στην πόλη αλλά μην προσπερνάς τα χωριά όταν είσαι δημοτική αρχή. Το γήπεδο επίσης θέλει ηλεκτροδότηση και υπάρχει αίτημα από την κοινότητα και τους πολίτες, αφού υπάρχει η δυνατότητα ρεύματος στα 80 μέτρα. Η περίφραξη που έγινε, έγινε με προχειρότητα, με υλικά που δεν δικαιολογούνται για γήπεδο και είχε σαν αποτέλεσμα την σημερινή άθλια εικόνα. Σε λίγους μήνες ξεκινάει το πρωτάθλημα. Περιμένω προσωπικά από τον Δήμαρχο να λύσει το θέμα, διότι είμαι απογοητευμένος από κάποιους εργάτες που φτιάξανε την περίφραξη. Αξίζει να αναφέρω πως η περίφραξη είναι πεσμένη από τις 15 Φλεβάρη του 2016 και δυστυχώς ακόμη, δεν μπορούμε να τελειώσουμε την πρόχειρη κατασκευή. Γίνανε πολλές συναντήσεις με αντιδημάρχους, πήραμε πάμπολλες υποσχέσεις, ενημερώσαμε το σωματείο και το διοικητικό συμβούλιο, ενημερώθηκαν οι χωριανοί αλλά δεν έγινε τίποτα μέχρι τώρα. Και να ήταν μόνο αυτά…

-Τι εννοείτε;
-Υπάρχει κτηνοτρόφος-δημότης Τυρνάβου σε ορεινή έκταση όπου γίνεται καταπάτηση. Πάνω από 1000 στρέμματα έκταση. Έχω δώσει με αριθμό πρωτοκόλλου και πήγα με κτηνοτρόφους στον Δήμαρχο αλλά δεν έγινε τίποτα ακόμα. Είχα έγγραφο αίτημα με αρ. 5222 στις 13/3/2015 και ζήτησα να κοινοποιηθεί στους κ.κ. Βαρνά-Πασχόπουλο-Αβρανά-Γκουνό και δεν έγινε ποτέ. Δεν πήραν ποτέ τα χαρτιά στα χέρια. Γιατί; Επίσης με πρωτοβουλία δική μου, μέσα στον αγωγό όμβριων υδάτων, πετούσαν τα λύματα. Υπήρχαν κίνδυνοι για τα παιδιά. Έκανα χρήση μόνος μου με μάστορα και τα έσπασα και με ενημέρωση στον Δήμο και με απόφαση της Κοινότητας βγάλαμε τα λύματα και αυτό, θέλω να το δηλώσω, με ικανοποίησε απόλυτα. Ήταν μια λύση σε θέμα υγιεινής και η δημοτική αρχή κωλυσιεργούσε δύο χρόνια αλλά αυτό το θέμα τελείωσε και αυτό με χαροποιεί ειλικρινά πάρα πολύ. Κάτι που θα ήθελα ακόμη να προσθέσω είναι ότι ζήτησα με κτηνοτρόφους στον Δήμαρχο, διάνοιξη αγροτικής οδοποιίας σε δρόμους, στην θέση «πάνω από ΒΑΚΡΕΛ», στην θέση «Μπάρα» και στην θέση «Ούγκρια-μεγάλο ανήλιο» για την καλύτερη λειτουργία των κτηνοτρόφων, διότι η περιοχή είναι μη προσβάσιμη σε αυτούς και στα ζώα τους. Μιλάμε για μη προσβάσιμη περιοχή, κοντά στα 8.000 στρέμματα!

-Τι άλλο θα θέλατε να προσθέσετε;
-Έχουμε ελλείψεις σε κάδους για τις νοικοκυρές μας. Μας έχουν στο «περίμενε» και ότι «πρώτοι θα προμηθευτείτε». Τίποτα δεν κάνουν. Έχω αποστείλει αιτήματα επέκτασης αγωγών και δεν είδαμε ούτε μέτρο ακόμα στην άρδευση. Ζητάμε επίσης να συντηρηθούν τα κτίρια της κοινότητας και του σχολείου αλλά και του νηπιαγωγείου. Πως είναι δυνατόν να μας προσπερνούν και να είναι τόσοι αδιάφοροι;

-Τι θα συμβουλεύατε την δημοτική αρχή;
-Να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να συνεργαστούν με τους Προέδρους. Καλύτερα από τον Πρόεδρο σε κάθε χωριό κανείς δεν ξέρει τα προβλήματα. Τους έχουμε ενοχλήσει πάνω από τριάντα φορές. Μας χόρτασαν ψέματα κάποιοι αντιδήμαρχοι. Όταν σε ένα χωριό έρχονται μουσικοί, επισκέπτες, τραγουδιστές και χορευτές από Αλβανία, Σερβία, Κούβα, Τουρκία αυτό κάτι λέει. Το χωριό μας είναι ζωντανό. Να δώσουν την ανάλογη προσοχή στους συμπολίτες μας. Κάποιοι αντιδήμαρχοι είναι πρωταθλητές στα ψέματα, πολύ καλοί στις υποσχέσεις-στα λόγια και λίγοι στις πράξεις. Είναι ώρα να τους αφυπνίσει ο Δήμαρχος γιατί το σύνθημα «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» θα γίνει για αυτούς… «Τιτανίκος» και θα μείνει μόνο το «βουλιάζουμε»…! Εκτιμώ τον Δήμαρχο σαν πρόσωπο και περιμένω από αυτόν να δοθούν λύσεις…

Copyright © 2009-2012 www.elassona-city.gr
LO