Είστε εδώ:Κοινωνικά»Τοπικά»Βάνδαλοι κατέστρεψαν τα ξύλινα παγκάκια και καθίσματα στην τοποθεσία «Πολεμίστρα» και τα ρίξανε στον γκρεμό!

Βάνδαλοι κατέστρεψαν τα ξύλινα παγκάκια και καθίσματα στην τοποθεσία «Πολεμίστρα» και τα ρίξανε στον γκρεμό!

Γράφτηκε από  Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Αρνητικές μνήμες από το 2010 όταν οι Ελασσονίτες Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες αποφάσιζαν να «αναδιοργανώσουν» τον Προφήτη Ηλία και να τοποθετήσουν παγκάκια και κάδους αλλά και ξύλινα ταμπελάκια και μετά από έξι μήνες τα βρήκαν όλα διαλυμένα, βίωσε για ακόμη μια φορά η Ελασσόνα, αφού την εβδομάδα που διανύουμε, άγνωστοι βανδάλισαν και κατέστρεψαν στην τοποθεσία «Πολεμίστρα» του Ιουστινιάνειου Τείχους κάτω από το Μοναστήρι της Παναγιάς της Ολυμπιώτισσας, ξύλινα παγκάκια και καθίσματα που είχε τοποθετήσει σε μια συνολική αναδιαμόρφωση του χώρου, ενάμιση χρόνο πριν, η δημοτική αρχή του Δήμου Ελασσόνας, για να δώσει μια πολιτιστική αξία στο ιστορικό μέρος.

Βάνδαλοι κατέστρεψαν τα ξύλινα παγκάκια και καθίσματα στην τοποθεσία «Πολεμίστρα» και τα ρίξανε στον γκρεμό!

Το εν λόγω μέρος που από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία αποτελούσε για την πόλη, τοιχείο προστασίας ενώ την περίοδο της απελευθέρωσης από τον τούρκικο ζυγό, τα τείχη του αποτέλεσαν προστατευτικά «καταφύγια» για τους Έλληνες την περίοδο του 1912, μετά την αναδιοργάνωση με πέτρινα μονοπάτια, ξύλινα κάγκελα, παγκάκια και καθίσματα, αποτελούσε για τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σημείο ρεμβάσματος για τους πολίτες, ξεκούρασης για τους περαστικούς και ένα μέρος «ανάσας» για τους αθλητές ορειβατικού περπατήματος που ασχολούνται στην περιοχή και περνούσαν καθημερινά από το μέρος. Ενώ τελευταία αποτελούσε και μέρος φωτογράφησης πολλών νεόνυμφων ζευγαριών αλλά και συμπολιτών που δίνανε συνεντεύξεις αφού η θέα και το δέος συνδυαζόταν με το καταπράσινο περιβάλλον της περιοχής.

Βάνδαλοι τις προηγούμενες μέρες και αφού προφανώς είχαν καταναλώσει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ (ενδεικτικά τα σκουπίδια από ποτά στο μέρος) ξήλωσαν τα παγκάκια και τα καθίσματα και τα πέταξαν από την κορυφή της «Πολεμίστρας» στον γκρεμό, καταστρέφοντας κυριολεκτικά τις ξύλινες κατασκευές.

Μάλιστα στην εφημερίδα μας τηλεφώνησαν αθλητές και επιχειρηματίες που μη μπορώντας να πιστέψουν στην αγριότητα, μονολογούσαν πως «Αυτοί είμαστε, για τίποτα δεν είμαστε». Η εφημερίδα μας βρέθηκε στο σημείο της καταστροφής και το μόνο σχόλιο που απομένει είναι πως είμαστε πάρα πολλά βήματα πίσω στην Ελασσόνα, σε θέματα παιδείας, περιβαλλοντικής συνείδησης, οικολογίας, καθαριότητας και πολιτισμού.

Copyright © 2009-2012 www.elassona-city.gr
LO