Είστε εδώ:Διάφορα»Αγροτικά-Κτηνοτροφικά Νέα»260 υιοθεσίες αδέσποτων για τους Ελασσονίτες Εθελοντές και παράδειγμα προς μίμηση στην Ελλάδα, η Ελασσόνα!

Χωρίς δασκάλα ο β΄Παιδικός Σταθμός-Ανάστατοι και θυμωμένοι οι γονείς ζητάνε εδώ και τώρα λύση

Γράφτηκε από  Δελτίο Τύπου Τετάρτη, 10 Μαϊου 2017

ΣΙΓΗ …ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ- ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

Χωρίς δασκάλα ο β΄Παιδικός Σταθμός-Ανάστατοι και θυμωμένοι οι γονείς ζητάνε εδώ και τώρα λύση

Όταν πρόκειται για τα παιδιά μας και το μέλλον τους , και οι …μεγάλοι αλλά και όσοι διαχειρίζονται εξουσία δεν κατορθώνουν να βρούνε πάραυτα λύση τότε τα θύματα είναι τα ίδια τα παιδιά και όσοι ευθύνονται γι΄αυτό τότε εγκληματούν, τόσο απλά. Καιρό τώρα οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στον  β΄Παιδικό Σταθμό αγωνίζονται όπως μας περιγράφουν οι ίδιοι να λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται ο σταθμός και να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι παιδικοί σταθμοί δέχονται αριθμό παιδιών με βάση τα  τετραγωνικά μέτρα εκάστου σταθμού. Λόγω όμως της αυξημένης ζήτησης θέσεων από τους γονείς και μάλιστα σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης ανάγκασε τον Δήμο Ελασσόνας να κάνει χρήση τον νόμο που δίνει τη δυνατότητα επιπλέον κάλυψης σε ποσοστό 20%. Μετά από αυτή την τροπή ο αριθμός των παιδιών στον β΄Παιδικό Σταθμό αυξήθηκε και αυτό δημιούργησε και την ανάγκη για μια ακόμα δασκάλα να εργάζεται μόνιμα και να μην αλλάζει κάθε τόσο δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην φοίτηση των παιδιών σε επίπεδο προσαρμογής. Να επισημάνουμε ότι ομιλούμε για πολύ μικρά παιδιά που μόλις μπορούν να αυτοεξηπηρετούνται.

Μέχρι και τον Ιούνιο του 2016 υπήρχαν 2 μόνιμες δασκάλες, ωστόσο με νόμιμες διαδικασίες η μια πήρε απόσπαση για την πόλη της Λαρισας .

Ενώ ο δήμος το γνώριζε ξαναδέχθηκε περισσότερα παιδιά … ο παιδικός άνοιξε  στα μέσα  9/2016 πολύ μετά το κανονικό και η δασκάλα δεν είχε βρεθεί ….

Μετά από  πιέσεις που ασκήθηκαν κάλυψε το κενό νηπιαγωγός από τον παιδικό της Βερδικούσιας  ωστόσο μετά τα Χριστούγεννα επέσρτεψε στην θέση της αφού δεν υπήρχε άλλη συνάδελφος  να καλύψει το κενό.

Ξανά σε καθεστώς αναμονής για τα παιδια  που περίμεναν τη νέα δασκάλα ….μετά από μικρό χρονικό  διάστημα  έστειλαν νηπιαγωγό  από τον Α παιδικό σταθμό ….εξαναγκάζοντας τα παιδιά να προσαρμοστούνε με τη νέα δασκάλα.

Μόλις έκαναν την εμφάνισή τους οι νέοι υπάλληλοι με τα 8μηνα η δασκάλα αναγκάστηκε να επιστρέψει στον Α΄Παιδικό Σταθμό δημιουργώντας άλλα προβλήματα στα παιδιά του Β΄

Ζητάνε το αυτονόητο οι γονείς αλλά και τα παιδιά … μια μόνιμη δασκάλα …τόσο απλά!!

Την Πέμπτη 4/5/2017 το μεσημέρι η διευθύντρια του σταθμού ζήτησε από τους γονείς στις 17.30 το απόγευμα να πάνε για ενημέρωση στον παιδικό σταθμό επισημαίνοντας ότι θα είναι και ο κ. Τσιμπόλης ο οποίος είναι υπεύθυνος

Ο κ. Τσιμπόλης όμως όπως μας πληροφόρησαν δεν πήγε ποτέ και ούτε ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του .

Η ενημέρωση της διευθύντριας ήταν καταπέλτης … 1.5 χρόνο με επίσημα έγγραφα ζητά λύση τόσο για μόνιμη δασκάλα όσο και για βοηθητικό προσωπικό χωρίς ούτε μια επίσημη απάντηση … μόνο μεταξύ τους  τηλεφωνικές υποσχέσεις … και πολλά άλλα ακατονόμαστα

Οι γονείς επί τόπου όσοι βρέθηκαν εκεί αλλά και με τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπόλοιπους ομόφωνα αποφασίσατε με επιστολή  στο Δήμο Ελασσόνας και με τις υπογραφές τους την Δευτερα 8/5/2017 να τους δεχτεί και να απαντήσει ο Δήμος για όλη αυτή την κατάσταση

Μέχρι και χθές δεν ορίστηκε ούτε ραντεβού … ούτε δόθηκε λύση ..ούτε ζητήθηκε πίστωση χρόνου από την πλευρά του δημάρχου… και οι γονείς αλλά και οι μαθητές παραμένουν στην αβεβαιότητα.

Copyright © 2009-2012 www.elassona-city.gr
LO