Είστε εδώ:Ιστορία»Χωριά»Ιστορία Συκέας

Η Αποκεντρωμένη ξεκαθαρίζει με έγγραφο: "Δεν θα πρέπει να επιβληθεί το ειδικό τέλος από το 2017 από τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας"

Γράφτηκε από  Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Με έγγραφο και ξεκάθαραη απάντηση όσον αφορά την επιβολή ή μη του ειδικού τέλους 80% επί της αξίας του νερού από τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας δίνει με έγγραφό της η αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς.

Στο έγγραφο που υπογράφει ο προϊστάμενος της διεύθυνσης διοίκησης της υπηρεσίας Απ. Ντόβας και αποτελεί απάντηση σε σχετικό ερώτημα των δημοτικών συμβούλων του δήμου Ελασσόνας γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί το ειδικό τέλος από το 2017 και εντεύθεν σε όλη την περιοχή ευθύνης της ΔΕΥΑ Ελασσόνας πλην της περιοχής Σαρανταπόρου, όπου το τέλος θα καταργηθεί στις 31.12.2018.

Στο επίμαχο σημείο του εγγράφου της αποκεντρωμένης αναφέρονται τα εξής:

Ο χρόνος επιβολής του ειδικού τέλους 80% για τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας έληξε στις 31-12-2016, με εξαίρεση την περιοχή αναφοράς της πρώην ΔΕΥΑ Σαρανταπόρου, όπου το ειδικό τέλος του 80% θα πρέπει να λήξει στις 31-12-2018 και έτσι θα πρέπει να διαφοροποιηθεί η επιβολή του κατά περίπτωση.

Η ΔΕΥΑ Ελασσόνας στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της με βάση τα ανωτέρω”.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη το paidis.com και ο δημοσιογράφος Γιάννης Παιδής την 1/7/2017, επικοινώνησε με το δήμαρχο Ν. Ευαγγέλου ο οποίος ξεκαθάρισε ότι μόλις η επιχείρηση ενημερωθεί επίσημα για την εξέλιξη θα πράξει τα νόμιμα και θα εκτελέσει τις αποφάσεις της διοίκησης.

Όμως σε ερώτησή της εφημερίδας μας σε μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου Ελασσόνας, μας τόνισαν πως η ΔΕΥΑ Ελασσόνας έχει ενημερωθεί τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του εγγράφου της Αποκεντρωμένης, μετά δηλαδή τις 15/6/2017, κάτι άλλωστε που επισημαίνει το έγγραφο αφού αναφέρει "Κοινοποίηση: ΔΕΥΑ Ελασσόνας".

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εξάλλου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Copyright © 2009-2012 www.elassona-city.gr
LO