Είστε εδώ:Επικοινωνία»Επικοινωνία

Η πραγματικότητα για τον Π.Ο.Ε.-Δύσκολο αυτήν την στιγμή να ανέβει στην Γ΄Εθνική

Γράφτηκε από  Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Οι τελευταίες ημέρες είναι πραγματικά παράξενες έως ακατανόητες στο στρατόπεδο του Π.Ο.Ε. αφού στα ΜΜΕ ξεπροβάλλουν δηλώσεις παραγόντων ή επιχειρηματιών αλλά και στα στέκια των φιλάθλων που μιλούν για…άνοδο του Π.Ο.Ε. στην Γ΄Εθνική.

Η πραγματικότητα για τον Π.Ο.Ε.-Δύσκολο αυτήν την στιγμή να ανέβει στην Γ΄Εθνική

Το ρεπορτάζ δίνει και παίρνει για αλλαγή ή πάρσιμο από ΑΦΜ άλλων ομάδων της Πιερίας και όχι μόνο που θα δίνανε την δυνατότητα στην ομάδα της Ελασσόνας να ανέβει κατηγορία στα χαρτιά όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες ανά την Ελλάδα όταν συγχωνεύονται.

Όμως το ενδιαφέρον αυτό αναρωτιούνται πολλοί φίλαθλοι αν είναι πραγματικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μια φιλολογική συζήτηση το όλο θέμα αλλά είναι και ουσιαστικά διαπραγματεύσιμο. Μόνο που ο πρώην διοικητικός παράγοντας και επιχειρηματίας που τυγχάνει φίλαθλος του Π.Ο.Ε. μπορεί μεν να έχει κάνει συζητήσεις «με το χέρι στην καρδιά» για να συγχωνευθεί ο Π.Ο.Ε. με άλλο σωματείο και να επέλθει η άνοδος στην Γ΄Εθνική, μόνο που μάλλον…λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο ξενοδόχος είναι ο Πρόεδρος του Π.Ο.Ε. Άλκης Παλάγκας ο οποίος πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε για νέο προπονητή στην ομάδα, τον κ. Μπουκουβάλα ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας τόνισε πως «ο σχεδιασμός της ομάδος προχωρά κανονικά»… Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πως εφόσον η διοίκηση του Π.Ο.Ε. αποκτά προπονητή και ποδοσφαιριστές και προχωρά στην Α΄ΕΠΣΛ και τη νέα σεζόν, πως γίνεται μέλη που βρίσκονται δίπλα στον Άλκη Παλάγκα να μας τονίζουν κατ΄ιδίαν και μπροστά σε ποδοσφαιριστή της ομάδας στα βοηθητικά γήπεδα του Π.Ο.Ε. χτες το απόγευμα, πως «η ομάδα πάει Γ΄Εθνική, είναι τελειωμένη υπόθεση»; Ή δεν υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στον Πρόεδρο και τα μέλη της ομάδας ή κάποιοι αφελέστατα κάνουν δηλώσεις και ενημερώνουν παίκτες και κόσμο ενώ ο Πρόεδρος δεν σχολιάζει καν θέμα συγχώνευσης με άλλη ομάδα, παρότι είναι ενήμερος πως υπάρχουν «διαθέσιμα» δύο ΑΦΜ από άλλα σωματεία! Και το γράφουμε αυτό διότι η δήλωση δεν έγινε από τον εν λόγω και πολυσυζητημένο ανώνυμο παράγοντα και επιχειρηματία αλλά από στενό μέλος και βασικότατο μέλος του διοικητικού του Π.Ο.Ε..

Η πραγματικότητα για τον Π.Ο.Ε. λοιπόν είναι μία. Πολύ δύσκολα με τις συνθήκες που επικρατούν αυτήν την στιγμή η ομάδα θα ανέβει στην Γ΄Εθνική. Δεν υπάρχει όχι μόνο ταύτιση απόψεων ανάμεσα στον Πρόεδρο και τα μέλη του αλλά και τους εξωδιοικητικούς και φιλάθλους του Π.Ο.Ε. και φυσικά με τους επιχειρηματίες της Ελασσόνας να μην "βάζουν το χέρι στην τσέπη" ή να μην δείχνουν έμπρακτο και φανερό ενδιαφέρον παρά μόνο σε...πηγαδάκια. Εν ολίγοις στην ομάδα επικρατεί ένα μπάχαλο έξω από το γήπεδο του Π.Ο.Ε., με τον καθένα να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Αν πάρουμε ως δεδομένο την σημερινή διοίκηση του Π.Ο.Ε. παρατηρείται πρώτον ότι η διοίκηση με τον Άλκη Παλάγκα προχωρά κανονικά άρα το σενάριο ο Παλάγκας να «εκτοπιστεί» μοιάζει απλά…σενάριο (διότι αυτήν ήταν η προϋπόθεση για να παρθεί η ομάδα από τον παράγοντα αν ερχόταν το ΑΦΜ της…Γ Εθνικής), η διοίκηση Παλάγκα ανακοίνωσε προπονητή και οσονούπω μεταγραφές. Αυτό σημαίνει πως  αν δούμε από το ότι οι τόνοι έπεσαν για πρωταθλητισμό την επόμενη σεζόν και αν το δόγμα είναι και την επόμενη χρονιά «πάμε με τα δικά μας τα παιδιά και δυο-τρεις προσθήκες», ο Π.Ο.Ε. ούτε οικονομικά ούτε αγωνιστικά πάει να πρωταγωνιστήσει σε απόλυτο βαθμό στην Α΄ΕΠΣΛ, πόσο μάλλον να σωθεί για να μην πέσει, αν αγωνιστεί στην Γ΄Εθνική.

Το ενδιαφέρον φαίνεται να μένει…ενδιαφέρον και ο Π.Ο.Ε. να δηλώνει συμμετοχή στην Α΄Ερασιτεχνική. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται από στενά μέλη του Παλάγκα θα έπρεπε να μαζευτούν από τον ίδιο τον Πρόεδρο για να είναι ξεκάθαρος ο στόχος, λίγο πριν την Ανοιχτή Λαική Συζήτηση-Συνέλευση στα τέλη του Ιούνη. Εκτός και αν ο Πρόεδρος παίζει με «διπλή τράπουλα» και ετοιμάζει εκπλήξεις για άνοδο στην Γ΄Εθνική…μέσω άλλων ΑΦΜ. Ήδη η ατμόσφαιρα είναι ξεκάθαρη γύρω από τον Π.Ο.Ε. ότι χωρίς ισχυρό μπάτζετ και παίκτες με αξία, παχυλά συμβόλαια και αναγνωρισιμότητα η σωτηρία ή η καλή παρουσία σε μια Γ΄Εθνική θα κινδυνεύει να μετατραπεί σε κατρακύλα και ντροπιαστικές ήττες. Πολύ λεπτό λοιπόν το ζήτημα…

Τέλος όσα διαβάσαν οι φίλαθλοι του Π.Ο.Ε. για οφειλές προς παίκτες από την διοίκηση, ο Πρόεδρος Άλκης Παλάγκας τόνισε στην εφημερίδα μας, πως η χρονιά οικονομικά δεν έχει κλείσει ακόμα.

Copyright © 2009-2012 www.elassona-city.gr
LO