Είστε εδώ:Νέα»Τοπικά»«Απασφάλισε» ο Γιώργος Καστανάρας: «Ψεύδεται ο κ. Καραγκόγκος! Είχε δώσει εντολή στον Διευθυντή να μην μου δίνει στοιχεία, χωρίς τη δική του έγκριση»

Ο Π.Ο.Ε. είναι σε κομβικό σημείο για το αν μπορεί να ανεβεί στην Γ΄Εθνική ή να αποτύχει

Γράφτηκε από  Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος Τετάρτη, 17 Μαϊου 2017

Θα είμαστε ειλικρινείς. Όπως ήμασταν πάντα με αυτήν την ομάδα. Είτε γιατί την υπηρετήσαμε, είτε γιατί την αγαπήσαμε, είτε γιατί ματώσαμε οικονομικά, είτε γιατί ο Π.Ο.Ε. συμβολίζει και ενώνει γενιές και γενιές και μας δίδαξε εκείνο το τεράστιο ρητό που επαναλάμβανε πάντα ο αθλητής Nick Vujicic που γεννήθηκε χωρίς χέρια και χωρίς πόδια, πως "Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς".

Ο Π.Ο.Ε. είναι σε κομβικό σημείο για το αν μπορεί να ανεβεί στην Γ΄Εθνική ή να αποτύχει

Και θα είμαστε ειλικρινείς και για έναν ακόμη λόγο. Διότι σχεδόν το 75% των φιλάθλων του Π.Ο.Ε. έχουν περάσει από την διοίκηση της ομάδας, οπότε γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι γράφουμε. Το 75% των φιλάθλων του Π.Ο.Ε. έχει υπηρετήσει, έχει αγαπήσει, έχει ματώσει οικονομικά, γνωρίζει στην τελική τι εστί Π.Ο.Ε. για την επαρχία Ελασσόνας και το ποδόσφαιρο του Νομού Λάρισας.

Ο Π.Ο.Ε. αυτήν την στιγμή έχει πρόεδρο τον Άλκη Παλάγκα. Ο Καλυβιώτης επιχειρηματίας ήρθε στην ομάδα πριν τρία έτη και δοκίμασε με πολλούς τρόπους να ανεβάσει την ομάδα στην Γ΄Εθνική. Δεν το κατάφερε. Αν μπορούμε να κάνουμε μια κριτική χωρίζοντας την θητεία Παλάγκα σε δύο μέρη, θετικά και αρνητικά, θα μπορούσαμε να επισημάνουμε τα εξής:

-Ξεκινώντας από τα θετικά, ο Άλκης Παλάγκας εμπιστεύτηκε το προπονητικό τιμ στις ακαδημίες του Π.Ο.Ε., διατήρησε τους προπονητές, ένωσε δύο ακαδημίες αυτήν του Π.Ο.Ε. και της Α.ΠΟ.ΕΛ. σε μία και όσο και αν κρίθηκε σκληρά για αυτό, διότι δεν πήρε την απόφαση αυτήν βάσει γενικής συνέλευσης αλλά βάσει διοικητικού συμβουλίου, ένωσε δύο ακαδημίες σε μία, συγκέντρωσε 150-170 νέους ποδοσφαιριστές, ενίσχυσε με τέσσερις προπονητές τις ακαδημίες, πράγμα που δύσκολα θα το δεις σε αντίστοιχες ακαδημίες στο Νομό Λάρισας και έριξε το βάρος στα "παιδιά της Ελασσόνας". Και δικαιώθηκε αφού αρκετά παιδιά μέχρι και σήμερα βρίσκονται στο δυναμικό του Π.Ο.Ε.. Το δεύτερο κομμάτι με το οποίο έριξε μεγάλο βάρος, ακούγοντας τους συνεργάτες του στο διοικητικό συμβούλιο ήταν να διορθώσει επικοινωνιακά την σχέση του Π.Ο.Ε. με το παρελθόν του, αφού τίμησε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, τίμησε παλιές μεγάλες δόξες του Π.Ο.Ε. και του Ολοσσών, κράτησε δίαυλο επικοινωνίας με πρώην προέδρους του Π.Ο.Ε. και οργάνωσε και την δική του προσπάθεια στο φιλανθρωπικό κομμάτι, βοηθώντας οργανώσεις και ομάδες πολιτών να βοηθήσουν συνανθρώπους τους είτε με εξοπλισμό ρούχων σε άπορους είτε με βοήθεια στη συγκέντρωση υλικών όπως καπάκια νερού για να προμηθευτούν συνανθρωποί μας αναπηρικά αμαξίδια. Οργάνωσε εκδηλώσεις μνήμης για το τι ακριβώς αντιπροσώπευε ο Π.Ο.Ε., είχε φωνή μέσα στα διοικητικά κλιμάκια των διοργανώτριων αρχών ενώ προσπάθησε να συνδέσει το όνομα του, σαν Πρόεδρος του Π.Ο.Ε. με την πλήρη αναγέννηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και να ξαναζωντανέψει το όραμα για την άνοδο στην Γ΄Εθνική, που μόνο οι προεδρίες Φώλλα και μετέπειτα Πάτση, αντίστοιχα, είχαν δώσει στο φίλαθλο κοινό. Κατά τη θητεία του Άλκη Παλάγκα και κατά ορισμένα ποδοσφαιρικά διαστήματα ανά χρονιά, ο Π.Ο.Ε. έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο εντός και εκτός, κερδίζοντας το χειροκρότημα. Τέλος ο Άλκης Παλάγκας ξόδεψε πάρα πολύ χρόνο και χρήμα για τον Π.Ο.Ε. και αυτό ουδείς το αμφισβητεί.

-Τελειώνοντας με τα αρνητικά, ο Άλκης Παλάγκας σαν επικεφαλής και οι συνεργάτες του, δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μέχρι σήμερα το όνειρο της ανόδου στην Γ΄Εθνική. Οι εναλλαγές προπονητών δεν μπόρεσαν ποτέ να δημιουργήσουν ένα σταθερό σχήμα ανάμεσα στον πάγκο και τον αγωνιστικό χώρο και αυτό επέφερε πολλές φορές αλλαγές, λύσεις συνεργασιών ανάμεσα στον Π.Ο.Ε. και τους προπονητές ή τους παίκτες του. Το μη σταθερό σχήμα στον πάγκο, αντικατοπτριζόταν στον αγωνιστικό χώρο με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας ανά χρονιά ή ανά εξάμηνο ενώ το ίδιο συνέβαινε και στις αλλαγές των μελών στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, με άλλα μέλη να παραιτούνται άλλα να προστίθενται και με τον Άλκη Παλάγκα να δέχεται σκληρή κριτική για το ότι δεν πραγματοποιούσε μια γενική συνέλευση ώστε  να προστεθούν νομότυπα τα νέα μέλη στην ομάδα και όχι μέσω διοικητικών εκλογών ή απολογισμών ή απλά προσθαφαιρέσεων. Επίσης η μη συνοχή στο ποιος ήταν πραγματικά ο στόχος της ομάδας αποτελούσε το μόνιμο πρόβλημα, αφού ο Πρόεδρος δήλωνε πως στόχος είναι η άνοδος, ο εκάστοτε προπονητής το καλό ποδόσφαιρο ή συνεργάτες του Προέδρου το καλό πλασάρισμα στην πεντάδα του πρωταθλήματος. Αυτό δημιουργούσε σύγχιση στην ομάδα. Επίσης δεν μπόρεσε ο Πρόεδρος του Π.Ο.Ε. να έρθει σε συννενόηση με την Δημοτική Αρχή ώστε να ανακατασκευαστεί το γήπεδο του Π.Ο.Ε., με τις εγκαταστάσεις να είναι στο πιο έσχατο σημείο, από τότε που δημιουργήθηκαν. Ο Άλκης Παλάγκας κατηγορήθηκε για "αυταρχισμό" απέναντι σε συνεργάτες του ενώ ο ίδιος ανταπαντούσε πως έτρεχε πάντα ο ίδιος και άλλα τρία-τέσσερα άτομα για την ομάδα όσον αφορά τις κινήσεις του Π.Ο.Ε. σε διοικητικό επίπεδο.

Μια σύγχιση που και αυτήν την στιγμή διαφαίνεται στο τμήμα, αφού οι παραιτήσεις μελών από το διοικητικό συμβούλιο, έχουν λιγοστέψει τις επιλογές του διοικητικού συμβουλίου ως προς το πόσα είναι τα μέλη που το απαρτίζουν αυτήν την στιγμή. Πληροφορίες μέσα από τους συνεργάτες του Άλκη Παλάγκα μιλούν για ενδιαφέρουν δύο επιχειρηματιών της Ελασσόνας να ασχοληθούν και να συνεργαστούν με τον Πρόεδρο για να ενισχύσουν την ομάδα την επόμενη σεζόν. Όμως μετά από τρία χρόνια, φίλαθλοι ζητούν οικονομικό απολογισμό και γενική συνέλευση σε πηγαδάκια ώστε να γνωρίζουν αν θα συνεχίσει ο Παλάγκας, αν θα γίνουν εκλογές νέες στο διοικητικό ώστε να προστεθούν νέα μέλη μετά από γενική συνέλευση, όπως ορίζει το καταστατικό ενώ ο Πρόεδρος έχει αφήσει να εννοηθεί πως στις Γενικές Συνελεύσεις συμμετέχουν όσοι είναι τακτοποιημένοι οικονομικά όπως ορίζει το Καταστατικό.

Αν πρέπει μετά την καταγραφή της όλης κατάστασης να επισημάνουμε κάτι, κατά την προσωπική μας άποψη, είναι πρώτον πως σε αυτό το κομβικό σημείο όπου η ομάδα μετά την λύση της συνεργασίας με τον Αλέξη Αλεξανδρή, δεν έχει μέχρι στιγμής προπονητή και με δεδομένο πως υπάρχει κόσμος που θεωρούμε, καλοπροαίρετα, ζητά τουλάχιστον για την ώρα, προφορικώς γενική λαική συνέλευση, ο Άλκης Παλάγκας δεν θεωρούμε λάθος, να οδηγούσε την ομάδα σε μια συζήτηση στο Δημαρχείο Ελασσόνας ώστε να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων, να γίνουν γνωστά τα έσοδα-έξοδα της ομάδας και να πορευτούν διοίκηση και φίλαθλοι ενωμένοι στην νέα χρονιά, που το όνειρο όπως συνεχίζει να τονίζει ο Πρόεδρος του Π.Ο.Ε. είναι η άνοδος. Να υπάρξει η δυνατότητα να δομηθεί ένας δρόμος, που θα μπορέσουν να τον στηρίξουν από την αρχή μέχρι το τέλος, διοίκηση, προπονητές, παίκτες, ακαδημία και κόσμος. Εάν συμβεί το αντίθετο και απλά ξεκινήσει μια ακόμη χρονιά χωρίς ξεκάθαρες και σταράτες κουβέντες, ο Π.Ο.Ε. θα κινδυνεύει με ακόμη μια αποτυχημένη αγωνιστική σεζόν...

Copyright © 2009-2012 www.elassona-city.gr
LO