Είστε εδώ:Διάφορα»Αγροτικά-Κτηνοτροφικά Νέα»260 υιοθεσίες αδέσποτων για τους Ελασσονίτες Εθελοντές και παράδειγμα προς μίμηση στην Ελλάδα, η Ελασσόνα!

260 υιοθεσίες αδέσποτων για τους Ελασσονίτες Εθελοντές και παράδειγμα προς μίμηση στην Ελλάδα, η Ελασσόνα!

Γράφτηκε από  Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017

Την ντροπή του 2013 όπου η Ελασσόνα μετρούσε ήδη τότε 270 φόλες αδέσποτων μέσα στην πόλη και που το 2017 αυξήθηκε αυτό το αποτρόπαιο αρνητικό αποτέλεσμα κατά δεκαπέντε περιστατικά ακόμη, έρχεται να ισοσκελίσει και να αντιμετωπίσει μια...άλλη...ανθρώπινη και φιλόζωη Ελασσόνα, όπου ενώθηκε με αγάπη, αλληλεγγύη και ενεργοποίηση πάνω από 100 ανθρώπων μέσα σε δύο ημέρες, φτάνοντας τα τελευταία οκτώ έτη, να πραγματοποιήσει και να φτάσει στον αριθμό των 260 υιοθεσιών αδέσποτων, χάρη στην Ομάδα των Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών Αδέσποτων.

260 υιοθεσίες αδέσποτων για τους Ελασσονίτες Εθελοντές και παράδειγμα προς μίμηση στην Ελλάδα, η Ελασσόνα!

Μέσα σε δύο 24ωρα, πάνω από 25 αδέσποτα κουταβάκια υιοθετήθηκαν χάρη στην ενεργοποίηση των κτηνοτρόφων της επαρχίας Ελασσόνας, φιλόζωων συμπολιτών και κτηνιάτρων της περιοχής, οι οποίοι δημιούργησαν ένα δίκτυο με τους εθελοντές μέσω του διαδικτύου, εμβολιάζοντας, τρέφοντας και προστατεύοντας ανυπεράσπιστα κουτάβια που είδαν τις μανάδες τους, δολοφονημένες από φόλες πριν από δεκαπέντε ημέρες ή είδαν τη ζωή τους, τυλιγμένη μέσα σε σακούλες και πεταμένη στον Ελασσονίτη ποταμό, να μεταμορφώνεται σε οικογενειακή αγάπη και θαλπωρή.

Ήταν μόλις πριν λίγες εβδομάδες όταν η Ιδρύτρια των Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών και συντονίστρια στο θέμα των Αδέσποτων για την Ελασσόνα, Ρούλα Γιαβούρογλου που τόνιζε στο δημοτικό συμβούλιο, απευθυνόμενη στον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου, πως οι Ελασσονίτες Εθελοντές έχουν φτάσει τις 235 υιοθεσίες και συνεχίζουν. Μέσα σε λίγα 24ωρα τα 25 αδέσποτα κουτάβια βρήκαν και εκείνα τροφή, αγάπη, στέγη, υγειονομική πρόληψη, μητρώο στειρώσεων-υιοθεσιών και η Ελασσόνα σύμφωνα και με δημοσιογραφικά site του Νομού, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην Ελλάδα, επάνω στον τομέα των Αδέσποτων.

Και όλα αυτά χάρη στην συνεργασία ενεργών πολιτών, φιλόζωων και επαγγελματιών που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην προσπάθεια...!

Copyright © 2009-2012 www.elassona-city.gr
LO