Είστε εδώ:Επικοινωνία»Επικοινωνία

Τι απαντα η ΕτΕ στον κ. Χαλκίδη-Για τον κομμένο πλάτανο

Γράφτηκε από  Δελτίο Τύπου Τετάρτη, 10 Μαϊου 2017

Ευθύς ε΄ξ αρχής δηλώνουμε ότι δεν θα γκρεμιστούμε στο γλωσσικό αλλά και υβριστικό επίπεδο του κ. Χαλκίδη πού παραπέμπει σε καταγώγια για να του απαντήσουμε, ούτε και θα κρίνουμε τον ίδιο, δηλαδή τι σόι άνθρωπος είναι, όπως λέγει και ο λαός μας, όπως αυτός έπραξε επιτιθέμενος απρεπώς και με ύβρεις εναντίον του εκδότη της εφημερίδας, θα παραμείνουμε στις πράξεις του ως  τέως Αντιδημάρχου και υπευθύνου από τον Δήμο για θέματα που αφορούν στο σύνολο τον τόπο.

Τι απαντα η ΕτΕ στον κ. Χαλκίδη-Για τον κομμένο πλάτανο

Δεν επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε τον ενικό, είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Χαλκίδης δεν το επέλεξε γιατί ήθελε να μιμηθεί τους αρχαίους προγόνους μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι το έπραξε γιατί ακριβώς αυτό τον εκφράζει!

Ξεκινά ο κ. Χαλκίδης το λιβελλογράφημά του γράφοντας… « Μόνο εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ένας υπεραιωνόβιος πλάτανος ύψους 30 μέτρων,σάπιος,κούφιος μέσα στην πόλη είναι επικίνδυνος…»επειδή σε ότι αφορά τα θέματα της πόλης και του Δήμου η αντιμετώπιση είναι θεσμική ζητάμε από τον κ. Χαλκίδη σε ότι αφορά το …σάπιος και επικίνδυνος- για το κούφιος που ισχυρίζεται απλά του λέμε ότι αν επισκεφτεί κάποιο δάσος θα διαπιστώσει ότι τεράστια δέντρα που είναι κούφια δεν είναι επικίνδυνα και δεν σκοτώνουν ανθρώπους, εκτός και από τις αρμόδιες υπηρεσίες εκδόθηκε νέα εγκύκλιος που ζητά όλα τα δένδρα που είναι κούφια να κόβονται- να μας προσκομίσει από την αρμόδια δασική υπηρεσία του τόπου ότι πράγματι ο πλάτανος είχε κριθεί επικίνδυνος και κατά συνέπεια έπρεπε να κοπεί!

Σε ότι μας αφορά από το ρεπορτάζ, δεν προκύπτει ότι οκ. Χαλκίδης διαθέτει και γνώσεις δασολόγου, για να δούμε δηλαδή και ποιος επιλέγει να συκοφαντεί και ποιος όχι.

Ρωτάει τον εκδότη άμα περιμένει να πέσει ο πλάτανος να σκοτώσει άνθρωπο για να γράψει… «δολοφόνος ο Αντιδήμαρχος…»!! πραγματικά τρομάζουμε με τον συλλογισμό του κ. Χαλκίδη, με τον τρόπο δηλαδή που προσεγγίζει την ανθρώπινη ζωή, το φαντάζεστε, υπονοεί ο άνθρωπος ότι ούτε λίγο ούτε πολύ εμείς, η εφημερίδα ΕτΕ και ο εκδότης της ευχόμαστε να σκοτωθεί άνθρωπος για να γράψουμε στην εφημερίδα… «δολοφόνος ο Αντιδήμαρχος…»!! δεν θα το πράτταμε για κανένα λόγο στον κόσμο, ούτε εάν επρόκειτο με αυτή μας την ενέργεια να ξεσκεπάσουμε ακόμα και τον πιο ισχυρό άνδρα του πλανήτη, πόσο μάλλον για τον κ. Χαλκίδη, ειλικρινά το επαναλαμβάνουμε, τρομάζουμε, μόνο ένας άρρωστος και διεστραμμένος θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο, και συνεχίζει λέγοντας… «δεν θα σου κάνω αυτή τη χάρη…» Εμείς ποτέ όσο διάστημα ο κ. χαλκίδης ασχολείται με τα κοινά ούτε ασχοληθήκαμε με το πρόσωπό του, ούτε ποτέ του ζητήσαμε καμία χάρη ούτε ποτέ είχαμε κανενός είδους συναλλαγή μαζί του και φυσικά ποτέ δεν του ζητήσαμε να τον ενδιαφέρει η γνώμη του για όσα γράφουμε, θα του ζητήσουμε ωστόσο να μας προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν όπως γράφει ότι παραπληροφορούμε με τα γραφόμενα μας, και αν δεν το πράξει θα μας δώσει το δικαίωμα να τον χαρακτηρίσουμε συκοφάντη, ότι χειρότερο δηλαδή υπάρχει στο ανθρώπινο είδος.

Εκπληκτικός είναι επίσης ο ισχυρισμός του κ. Χαλκίδη η ενέργειά του έναν πλάτανο ύψους 30 μέτρων να τον κοντύνει στα 10, δεν είναι ειλικρινής ο κ. Χαλκίδης διότι ο εναπομείνας πλάτανος είναι περίπου 2 με 3  μέτρα σε ύψος, αυτή του λοιπόν την παρέμβαση την χαρακτηρίζει κλάδεμα και χαμήλωμα ύψους!!! Μήπως θάπρεπε να καλέσουμε τους επιστήμονες της Γεωπονικής Σχολής διότι θεωρούμε ότι η μέθοδος του κ. Χαλκίδη για κλάδεμα και κόντεμα παραπέμπει σε…επανάσταση στον κλάδο και ίσως θα ήταν σωστό να διδάσκεται πλέον και στα πανεπιστήμια. Ζητάμε όμως από την αρμόδια Δασική υπηρεσία και την Δασάρχη να μας απαντήσει αν ο ισχυρισμός του κ. Χαλκίδη ότι δηλαδή υπάλληλος του Δασαρχείου που είδε το συμβάν, τον ενθάρρυνε να συνεχίσει το έργο του είναι αληθινός.΄

Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Χαλκίδη ότι ο δημοσιογράφος κάνει ρεπορτάζ, ερευνά δηλαδή για τα θέματα που απασχολούν τον πληθυσμό μιας περιοχής και τεκμηριωμένα παραθέτει τα στοιχεία που συλλέγει για να προβάλλει την αλήθεια, να ελέγξει την εξουσία και να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον,σε ότι αφορά εμάς την ΕτΕ ποτέ δεν σκεφθήκαμε να το…παίξουμε Σέρλοκ Χόλμς, αυτό που πάντα κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε με πάθος για την προκοπή αυτού του τόπου, εμείς γράψαμε ότι όλη η επιχείρηση έγινε το σούρουπο κάτι που επιβεβαιώνετε και σεις ό ίδιος, δεν γράψαμε κάτι για την παρέμβασή σας στο Δομένικο, σας ευχαριστούμε ωστόσο για την πληροφορία που μας δίνεται ότι για την κοπή του …επικίνδυνου δένδρου… στο Δομένικο βγάλατε άδεια μικρής κλίμακας. Σας ερωτάμε, για την παρέμβασή σας στον υπεραιωνόβιο πλάτανο στην Ελασσόνα που αποφανθήκατε ότι είναι επικίνδυνος βγάλατε άδεια μικρής κλίμακας;

Συνεχίζοντας ο κ. Χαλκίδης τον λίβελλο του επαίρεται διότι, έτσι λέει, επι θητείας του φυτεύτηκαν μέσα στην πόλη 140 δένδρα και γι αυτό τον λόγο διατείνεται ότι είναι πιο φυσιολάτρης από τον εκδότη της εφημερίδας τον οποίο αποκαλεί και ψευτοδιανοούμενο!! Είναι προφανές ότι ο κ. Χαλκίδης, είναι δυστυχώς και δημοτικός άρχοντας, απώλεσε την ψυχραιμία του και καταφεύγει σε προσωπικές ύβρεις, θα θέλαμε ωστόσο να του επισημάνουμε ότι ο εκδότης της ΕτΕ ποτέ δεν αυτοχρίστηκε  διανοούμενος, και απ΄ότι αντιλαμβανόμαστε για να αποκαλεί ο κ. Χαλκίδης τον εκδότη της ΕτΕ ψευτοδιανούμενο μάλλον  διεκδικεί ο ίδιος τον τίτλο του διανοούμενου. Ακόμη θα θέλαμε αν φυσικά και ο ίδιος το επιθυμεί, επειδή η διαδρομή του καθενός σε αυτό τον τόπο είναι γνωστή, ας μας πεί ο κ. Χαλκίδης πόσα δένδρα φύτευσε στη ζωή του, ως πολίτης και ποιές είναι οι παρεμβάσεις του για να αποδεχτούμε και εμείς ότι είναι φυσιολάτρης όπως υποστηρίζει. Τώρα για το αν ο εκδότης έγραψε κατά καιρούς για τα δένδρα δεν έχει παρά να ανατρέξει στα φύλλα της εφημερίδας για να διαπιστώσει πόσες φορές αγωνίστηκε καθώς όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Ρωμαίοι SCRIPTA MANENT. Ολοκληρώνοντας την απάντησή μας επισημαίνουμε στον κ. Χαλκίδη ότι …σοφόν είναι να ρωτάς, και αυτό γράψαμε στο ρεπορτάζ που κάναμε, σοφό είναι να ρωτάς όσους γνωρίζουν, και όσοι γνωρίζουν δεν είναι απαραίτητο να είναι και σοφοί, όπως και όσοι δεν γνωρίζουν δεν είναι απαραίτητο να είναι και μωροί…εσείς πάντως κ. Χαλκίδη δεν ρωτήσατε αυτούς που γνωρίζουν, και στηριχθήκατε στην προσωπική σας άποψη, και για την ιστορία δημοσιεύουμε και γκραβούρα του 1910 που απεικονίζει τον πλάτανο, έτσι για να μαθαίνουμε… (Την εν λόγω γκραβούρα μπορείτε να την δείτε στο φύλλο 804 της εφημερίδας "Έκδοση" της Ελασσόνας, που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα σε έντυπη μορφή).

Πηγή: Έκδοση της Ελασσόνας
Φύλλο: 804
Αρθρογράφος: Απόστολος Βάλλας

Copyright © 2009-2012 www.elassona-city.gr
LO