Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Συνταξιούχοι ΙΚΑ-Εργατοτεχνίτες Οικοδόμοι: Η ακρίβεια ακουμπά πλέον όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης

Συνταξιούχοι ΙΚΑ-Εργατοτεχνίτες Οικοδόμοι: Η ακρίβεια ακουμπά πλέον όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης
Εκ της συντακτικής ομάδας

Με ομιλία έξω από το Ταχυδρομείο της πόλης και πορεία στο κέντρο της Ελασσόνας, ολοκληρώθηκε, στα πλαίσια της πανελλαδικής γενικής απεργίας, η εκδήλωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελασσόνας και του Σωματείου των Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας με το μήνυμα για αγωνιστική πάλη και αντίσταση να είναι κυρίαρχο στους ομιλητές και τους παρευρισκομένους.

"Οι συνταξιούχοι, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους και τις άλλες λαϊκές-κοινωνικές ομάδες, καλούνται να δηλώσουν δυναμικά την αντίθεσή τους, στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική που επιδεινώνει σταθερά το λαϊκό εισόδημα.

Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο τον πληθωρισμό, την ακατάσχετη ακρίβεια, τους έμμεσους και τους άμεσους φόρους, τα χρήματα που βγαίνουν από τη δική μας τσέπη, για να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου.

Η φορο/ληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, αφού προβλέπονται 6.2 δις ευρώ περισσότεροι φόροι για το 2024. Η ακρίβεια, ακουμπά πλέον όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια, (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα πανάκριβα ενοίκια, τις δόσεις των δανείων.

Κι ενώ τα λαϊκά στρώματα, μειώνουν συνεχώς την κατανάλωση των βασικών τροφίμων, οι αλυσίδες των τροφίμων καθώς και οι εταιρίες ενέργειας, θησαυρίζουν στην κυριολεξία, αποκομίζοντας κέρδη ρεκόρ. Μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο, αύξησαν τα κέρδη τους κατά 302% σε ένα χρόνο. Επίσης οι τράπεζες, κέρδισαν δισεκατομμύρια ευρώ μόνο από την αύξηση των επιτοκίων", κατέληξαν από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελασσόνας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6980 401922

Copyright © Elassona-city.gr

Έκδοση / Αρχισυνταξία / Δημοσιογραφία / Διαφήμιση: Αντώνης Λιάνος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.